Noppennieuws 2-2019

VRIJDAG 05 APRIL IN DE WINKEL

NOPPENNIEUWS 2 - 2019

Vrijdag 5 april verschijnt Noppennieuws 2 en daarin natuurlijk het verslag van de eerste MXGP’s van 2019, plus een reportage over de blessure van Jeffrey Herlings, waardoor hij titelprolongatie eigenlijk wel uit zijn hoofd kan zetten aangezien hij minimaal vier GP’s heeft gemist voordat hij – waarschijnlijk - weer kan deelnemen. Zijn plannen om in Amerika in de AMA outdoors van start te gaan vielen bij KTM daarbij ook in minder goede aarde, Joel Smets legt uit hoe dat zit.

Ook interviewden we Brian Bogers over zijn ‘Rookie-Season 2.0’ in de MXGP, nadat hij vorig jaar bijna het hele jaar geblesseerd buitenspel stond en we blikken met Mark Tielemans en Martien Jimmink nog één keer terug op de voorbije Dakar rally. Beiden beleefden een heel bijzondere rally en ze vertellen er mooie verhalen over.

In Marokko reden we met de nieuwe KTM 790 Adventure - volgens KTM de beste terreinmotor onder de allroads – in het spoor van Marc Coma en Laia Sanz een deel van de Merzouga rally. Verder maakten we in Zelhem (op het terrein waar 23 juni aanstaande voor het eerst in 40 jaar weer een Nederlandse WK trial wedstrijd wordt gehouden) een trialtest met de zeven topmodellen van Beta, Montesa, GasGas, Scorpa, Sherco, TRS en Vertigo. Ook kijken we in deze Noppennieuws terug op de Honda XR-serie, in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw een superpopulaire offroad waar heel veel mensen met veel plezier aan terug denken.

Verder blikken we in Mannen van Staal in Noppennieuws 2 terug met zijspancrosser Jan Bakens en brengen we leuke artikelen over de reparatie van de zolen van crosslaarzen, de BikeBracket motorsteun, de Strandclinic van de MEVZ in Zeeland, het jubileumfeest van de MC Son, de laatste luchtgekoelde Husqvarna-viertakt uit 1986 en een interview met Klaas Hofstede, die vorig jaar op 48-jarige leeftijd nog weer 500 cc Cup-kampioen werd. Verder was Peter van der Sanden onderweg op een Honda CRF250L door het Aziatische Laos.

Ook brengen we in Noppennieuws 2 verslagen van het jonge motorsportseizoen, met wedstrijden voor het AMA supercross, ONK zijspan- en quadcross, EK motocross, ONK trial en ONK enduro      

Noppennieuws 2 is vanaf vrijdag 5 april verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk; abonnees vinden hem dan in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts 26,50 euro per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

 

INHOUD NOPPENNIEUWS 2-2019

Spetters: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

Wedstrijdkalenders

Crossip:  Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto

MXGP Verslag Argentinië en Engeland

Reportage blessure Jeffrey Herlings

MX2 GP Verslag Argentinië en Engeland

Interview Brian Bogers

Jubileum MC Son

Trialtest 7 top-trialmotoren

AMA supercross

Strandclinic MEVZ Zeeland

Column 2 Toon van de Vliet

Test KTM 790 Adventure R

Column en prijsvraag

Techniek: tweetakten (2)

EMX motocross

Honda XR-story

ONK zijspancross

Zool-reparatie

ONK enduro

Dakar-interview Mark Tielemans

Dakar-interview Martien Jimmink

ONK trial

Bike Bracket

Interview Klaas Hofstede

Classics: Husqvarna 510 1986

Avontuur: op een CR250L door Laos

Mannen van staal: Jan Bakens

Column Lars van Berkel