Noppennieuws 1-2020

Vrijdag 31 JANUARI IN DE WINKEL

NOPPENNIEUWS 1 - 2020

Vrijdag 31 januari verschijnt Noppennieuws 1, het eerste nummer van 2020. In dit nummer kijken we uiteraard uitgebreid terug op de dramatische Dakar rally in Saoedi Arabië. Na 31 jaar won Honda de monsterrally weer eens. Ricky Brabec was daarbij ook meteen de eerste Amerikaanse winnaar. Zijn winst werd echter overschaduwd door de ernstige ongelukken van Paulo Goncalves en Edwin Straver. Naast het wedstrijdverslag kijken we ook terug naar de beginjaren van de Dakar rally, met prachtige foto’s uit de eerste jaren.

Ook blikken we in Noppennieuws 1 vooruit naar het naderende MXGP-seizoen: wie rijdt in 2020 wat, en waar? Er zijn immers nogal wat verschuivingen qua teams en rijders. Grote vraag is of de vele in 2019 geblesseerd geraakte toppers in 2020 weer topfit achter het starthek staan. En of MX2-wereldkampioen Jorge Prado, die overstapt naar de MXGP, de eerste MXGP op 1 maart in Groot-Brittannië haalt, aangezien hij bij een training in december al een been brak.

Ook in een openhartig interview met de nieuwe teambaas van het Monster Energy Yamaha Factory Racing in de MXGP, Louis Vosters, komt het blessurespook ter sprake. Het valt voor de rijders immers niet mee het hele jaar fit te blijven.

Verder zochten we de onbekende WESS extreme-wereldkampioen Manuel Lettenbichler in Bayern op, en reden we naar Nismes in het zuiden van België om eens kennis te maken met Antoine Magain, de beste enduro-rijder van de Benelux en nieuwbakken Sherco-fabrieksrijder. Ook bezochten we de KTM Motohall in Mattighofen en keken we bij HGS hoe topuitlaten gemaakt worden. We spraken met de KNMV over de vanggewas-problematiek die de offroad- en endurowereld in de houdgreep heeft, terwijl Ronald en Jeroen van Teijlingen uitleggen waarom je goed verzekerd moet zijn als je in het buitenland gaat rijden. Zoals bijvoorbeeld met de Catalunya-tour van Marcel Davids, waarvan we een leuk verslag maakten.

Tot slot gingen we op bezoek bij ‘man van staal’ Martin Schalkwijk, en reed onze trialtestrijder Randy Kerstjens op een natte winterdag met de nieuwe Montesa Cota 301RR viertakt, en vergeleek hem met de Vertigo Combat Vertical 250; twee supermoderne trialmotoren die beiden zijn uitgerust met benzine-injectie.

 

Noppennieuws 1 is vanaf vrijdag 31 januari verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk; abonnees vinden hem dan in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 26,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

 

INHOUD NOPPENNIEUWS 1-2020

Spetters: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

Wedstrijdkalenders

Crossip:  Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto

Verslag Dakar rally

MXGP Preview

Test Yamaha XSR700 XTribute

Interview WESS-kampioen Manuel Lettenbichler

Crosscountry Heerde

Interview Louis Vosters

Column en prijsvraag

Techniek: HGS-uitlaten

Interview Arjan Brouwer

Reportage KTM Motohall

Reportage KNMV Vanggewas

Dakar Historie

Trialtest Montesa & Vertigo

Interview Ronald en Jeroen van Teijlingen

Interview Antoine Magain

Interview Tessa Tijhuis Trutmans

Catalunya offroad-avontuur

Mannen van staal: Martin Schalkwijk

Column Lars van Berkel