Noppennieuws 6-2019

Vrijdag 13 DECEMBER IN DE WINKEL

NOPPENNIEUWS 6 - 2019

Op vrijdag 13 december verschijnt Noppennieuws 6. In dit nummer blikken we vooruit op de aanstaande Dakar-rally, met een reportage over de favorieten en over de acht Nederlanders die deze monsterrally tussen 6 en 17 januari in Saoedi-Arabië gaan rijden. Ook de reglementswijzigingen – waardoor de fabrieksrijders minder voordeel hebben – komen aan bod. Daarnaast kijken we ook even naar de tegelijkertijd verreden Africa Eco Race, waarin twee Nederlanders van start gaan. Beide rally’s komen trouwens uitgebreid op tv: RTL7 volgt de Dakar, Ziggo Sport de Africa Eco Race.

Verder in Noppennieuws 6 aandacht voor de 2020 enduro-modellen van Sherco. Ook testen we de nieuwe Suzuki RM-Z250 crosser, en de Yamaha Ténéré 700 allroad. En we reden met de Wilvo-Yamaha van Gautier Paulin, de machine waarmee het team van Louis Vosters zich in de kijker reed, waardoor ze vanaf 2020 het fabrieksteam van Yamaha gaan runnen in de MXGP.

Het offroad-seizoen 2019 liep ten einde, en in Noppennieuws 6 daarom ook verslagen van de finalewedstrijden van het WESS, het ONK trial en het ONK enduro. Ook berichten we uitgebreid over de ISDE zesdaagse in Portugal, waarin maar liefst 37 Nederlandse rijders actief waren.

De trialliefhebbers komen aan hun trekken bij de test van de Montesa Cota 50th Anniversary Limited Edition, de ‘gouden’ machine die is uitgebracht vanwege het 50-jarig jubileum van de Montesa Cota. Ook kijken we even terug in de geschiedenis naar die 50 jaar Montesa Cota.

De grootste verrassing van de afgelopen maand was toch wel de overstap van Glenn Coldenhoff naar GasGas. Dat wil zeggen: zijn Standing Construct-team gaat voor KTM het MXGP-team runnen van hun nieuwe derde merk onder de oranje paraplu, na KTM en Husqvarna. In een interview legt teameigenaar Tim Mathys uit hoe dit zo gelopen is, en dat ze als het officiële GasGas-fabrieksteam de volledige steun van KTM hebben, maar wel hun 'eigenheid' als Standing Construct Team behouden.

 

Noppennieuws 6 is vanaf vrijdag 13 december verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk; abonnees vinden hem dan in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 26,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: klik hier www.noppennieuws.nl/index.php/nn-shop en wordt abonnee!

 

 

INHOUD NOPPENNIEUWS 6-2019

Spetters: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

Wedstrijdkalenders

Crossip:  Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto

Test Wilvo-Yamaha Gautier Paulin

WESS-finale

Dakar 2020 voorbeschouwing

Test Sherco enduro 2020

Supercross Zuidbroek

ONK enduro 2019

Test Suzuki RM-Z250

Column 6 Toon van de Vliet

Interview Tim Mathys Standing Construct

Column en prijsvraag

Reportage crosscircuit Boekel

Montesa Cota Historie

Test Montesa-Honda 50TH Anniversary

ISDE zesdaagse Portugal

Test Yamaha Ténéré 700

Techniek racebenzine

Classic Wasp-Maico zijspan

ONK trial

Offroad Ardeche

Interview Herman Leunen

Endurotraining in België

Mannen van staal: Jaap van der Kooy

Column Lars van Berkel