Noppennieuws 2-2018

VRIJDAG 6 APRIL IN DE WINKEL

NOPPENNIEUWS 2 - 2018

Op vrijdag 6 april ligt Noppennieuws 2 in de winkel en in de brievenbus bij alle abonnees. In deze maar liefst 132 pagina’s tellende Noppennieuws 2 kijken we uiteraard uitgebreid terug op de opening van het motocross-seizoen, met de spetterende gigantenstrijd tussen Jeffrey Herlings en Antonio Cairoli.

Ook waren we bij de eerste zijspancross-GP in Oss, waar Daniël Willemsen/Robbie Bax met de meeste punten naar huis gingen, terwijl regerend wereldkampioen Etienne Bax met een gebroken sleutelbeen puntloos bleef.

In een grote megatest voelen we zes actuele 450 cc crossmotoren aan de tand: de Honda CRF450R, Husqvarna FC450, Kawasaki KX450F, KTM 450SX-F, Suzuki RM-Z450 en Yamaha YZ450F. De keuze is dus reuze in het MX1-veld en er blijkt voor iedereen wat passends te vinden, of je nu een beginner, een hobbyrijder of een pro bent.

Op de rollenbank keken we wat de beste uitlaat en uitlaatdemper voor een KTM 300EXC TPI is en in een historisch artikel blikken we terug op de Bultaco’s, Montesa’s en Ossa’s zoals die een kleine 50 jaar geleden in grote getale geproduceerd werden in de regio rond Barcelona.

Verder in Noppennieuws 2 drie prachtige interviews. We spraken met de Amerikaanse kampioenenmaker Aldon Baker, die nu exclusief is gecontracteerd door KTM en Husqvarna om hun rijders te trainen en begeleiden. Verder bezochten we Nancy van de Ven om te kijken hoe het met haar gaat na haar afschuwelijke onderbeenbreuk tijdens een training in Spanje. Nancy hoopt zelf voor haar eerste WMX-GP weer fit te zijn om dit jaar een gooi te doen naar de wereldtitel.

Tot slot bezochten we in Noord-Holland Martien Jimmink. Inderdaad, de broer van Dakar-rijder Gerard, die nu zelf op 57-jarige leeftijd de Dakar wil gaan rijden. Ook konden we een dagje rijden met de speciale Dakar-Yamaha waarmee Wesley Pittens komend jaar van start wil gaan in de zwaarste rally ter wereld.

Voor de rubriek Mannen van Staal gingen we langs bij ‘de Mennekes’: Bennie Janssen/Frans Geurts van Kessel, de neven die in 1990 wereldkampioen zijspancross werden.

 

Noppennieuws 2 ligt vanaf 6 april in de winkel en kost €4,99. Voor 25 euro heb je al een jaarabonnement en krijg je het blad zes keer per jaar thuis in de brievenbus. Kijk daarvoor op www.noppennieuws.nl.

 

 

INHOUD NOPPENNIEUWS 2-2018

Spetters: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

Wedstrijdkalenders

Crossip:  Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto

Vergelijkingstest 6 MX1-crossers

Verslag MXGP ARG-NL-E

Verslag MX2 GP ARG-NL-E

Test Pittens’Dakar-Yamaha

AMA supercross

Tuareg Rally 2018

Interview Nancy van de Ven

Column en prijsvraag

Techniek: vering

Yamaha WR250 enduro Marco Elting

Dutch Masters Markelo

Catalaanse trialhistorie

Interview Aldon Baker

Strandrace Le Touquet

EK Motocross

Interview Martien Jimmink

GP zijspancross Oss

Uitlatentest KTM 300EXC-TPI

ONK trial

Per allroad door Polen

Mannen van staal: Bennie Janssen/Frans Geurts van Kessel

Column Lars van Berkel