Noppennieuws 3-2017

VRIJDAG 1 JUNI IN DE WINKEL

NOPPENNIEUWS 3 – 2017

Vrijdag 2 juni verschijnt Noppennieuws 3 en daarin publiceren we onder meer drie interessante testen. Te beginnen met de nieuwe KTM 250/300EXC TPI. In de fameuze Erzberg ijzermijn in Oostenrijk kon Noppennieuws vorige week al een dagje rijden met de nieuwe injectie-tweetakt, een machine die uitermate soepel is, niet meer rookt en die volgens KTM ook een aanzienlijke lager benzineverbruik heeft dan de huidige carburateur-versies.

Verder reden we in Spanje met de nieuwe GasGas EC300 enduro, een machine waarmee het Spaanse merk uit het diepe financiële dal klimt en de weg omhoog weer heeft ingezet. Tot slot reden we met de nieuwe KTM 1290R SuperAdventure een deel van een Dakar-etappe in Peru.

Verder volgden we de MXGP’s natuurlijk op de voet. We zagen Jeffrey Herlings lijden en knokken voor een tiende plaats, maar we zagen hem ook groeien in zijn rol als MXGP-rijder. En nu de vervelende handblessure genezen is, is Jeffrey weer terug op het erepodium; we kunnen ons dus gaan opmaken voor een bijzonder spannend MXGP-vervolg. Verder spraken we met Joep Teunesen van het HSF-team over de achterblijvende prestaties van zijn rijders in de MX2 GP’s en waren we in Amerika bij de finale van het AMA supercross, waarin Ryan Dungey zeer verrassend zijn titel prolongeerde en alk even verrassend een paar dagen later bekend maakte dat hij stopte.

In ‘Mannen van Staal’ komt Eimbert Timmermans uitgebreid aan het woord over zijn carrière; verder spraken we met GP-crosser Freek van der Vlist, die overweegt te stoppen als zijn carrière niet snel de goede kant op gaat.

In het techniek-verhaal gaan we dieper in op de werking van brandstofinjectie en het aanpassen van mappings.

 

 

INHOUD NOPPENNIEUWS 3 – 2017

Spetters: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

Wedstrijdkalenders

Crossip: Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto

Test KTM 300EXC 2018

Verslag MXGP

Verslag MX2 GP

Stefan Everts en de Suzuki V-Strom

AMA Supercross

Verslag WMX

EK enduro Portugal

Test GasGas EC300 2018

EK Trial Zelhem en Bilstain

Interview Freek van der Vlist

Column & Prijsvraag

Techniek: injectie en mapping

Tuareg Rally 2017

MXGP fabrieksmachines

EMX motocross

Test KTM 1290 Adventure R

GP zijspancross

WK enduro

Dutch Masters of Motocross

Offroad in Mecklenburg (D)

IMBA verslag

Jeugdenduro

Mannen van staal: Eimbert Timmermans

Column Lars van Berkel