Motocrosser Brian Bogers heeft opnieuw een fikse tegenslag te verwerken gekregen, want zijn vorig jaar tijdens een training geblesseerde voet blijkt onvoldoende hersteld om op korte termijn zijn entree in de MXGP-koningsklasse te maken. De 21-jarige Eindhovenaar maakte – samen met sponsor HSF – afgelopen najaar een droomtransfer naar het HRC Honda fabrieksteam, waar hij een plaatsje kreeg naast 2016-wereldkampioen Tim Gajser.

Tijdens een van de eerste trainingen op die fabrieks-Honda in Italië ging het echter mis en brak Bogers zijn rechtervoet. Na een lange herstelperiode was hij eindelijk weer begonnen met de motortrainingen, maar de pijn in zijn voet bleef en nam zelfs weer toe. Bogers liet zich dus andermaal onderzoeken in het St. Elisabeth-ziekenhuis in Herentals (B) en daar werd een nieuwe breuk in zijn voet ontdekt. Op 7 mei zal Brian daaraan worden geopereerd.

Slecht nieuws
Bogers: “Dit is erg slecht nieuws, na de lange herstelperiode die ik achter de rug heb. Ik heb me dag voor dag strikt aan het revalidatie-schema gehouden, zoals de dokters mij hebben voorgeschreven, maar ongelukkigerwijze is het toch weer mis gegaan en sta ik opnieuw voor langere tijd buitenspel. Ik kan er niets aan veranderen en moet de operatie en het herstel nadien afwachten. Ik hoop echt dat ik zo snel mogelijk weer op de motor kan stappen en het HRC Honda-team kan versterken, maar dat weten we pas over een paar weken als ik geopereerd ben.

HRC General MXGP-manager Marcus Pereira de Freitas: “We moeten helaas nog meer geduld hebben voor we Brian aan het werk zien in de MXGP. Deze nieuwe blessure en de operatie die nodig is zal zijn MXGP-debuut andermaal vertragen. Maar we steunen hem in alle opzichten en hopen dat hij snel hersteld en fit weer aan de start kan komen.”

Het heeft even geduurd, maar Jeffrey Herlings lijkt sinds enkele GP’s de start beduidend beter onder de knie te hebben gekregen. Zowel in Italië als in Portugal zat hij er van meet af aan goed bij. In Portugal kon hij in de eerste manche ook zijn tweede Holeshot noteren, terwijl hij in de tweede manche ook sterk in de kopgroep startte en binnen een halve ronde de leiding in handen had. Het resultaat van die goede starts kennen we: in beide GP’s was The Bullet ongenaakbaar. Bijna bij het saaie af, zo domineerde onze landgenoot met name in Portugal. Dat dan ondanks dat Cairoli werkelijk alles uit de kast reed om maar in Herlings’ spoor te blijven. Wat hem dus absoluut niet lukte.

De vraag is natuurlijk waarom Herlings zich nu opeens wel weet te melden aan de kop van het veld aan het eind van het startveld. Dat komt ongetwijfeld door de vele, vele proefstarts die hij de afgelopen tijd maakte. Zoals op deze foto’s van Ray Archer is te zien is er met de reactietijd van Jeffrey dan ook totaal niets mis: als het hek valt pakt hij meteen al dik 30 centimeter winst op de rest! Verder maakt het KTM Factoryteam heel veel werk van een bandenwissel na de verkenningsronde, zodat Jeffrey met schoon rubber kan plaats nemen op de stalen startroosters.

Daarnaast werkte KTM hard aan een speciale launch-control voor Jeffrey. Deze activeert hij zelf met een drukknop onder de buddyseat, vlakbij het bovenste ophangpunt van de achterschokdemper. Hiermee wordt het vermogen bij de start in de eerste 3 versnellingen iets gematigd. Jeffrey wilde deze drukknop niet op het stuur hebben omdat hij bang is dat deze knop geraakt kan worden door stenen of beschadigd kan raken bij een val waardoor de KTM ook in de wedstrijd niet meer voluit wil lopen.

Bij deze launchcontrol hoort ook een toerenteller op het voorspatbord. We kennen deze ook al van GET (onder meer Yamaha gebruikt het op Febvre’s machine), maar voor Jeffrey maakte KTM een eigen versie, die nauwelijks opvalt. Tussen alle ronkende MXGP-motoren achter het hek kon Jeffrey zijn eigen motor slecht horen en vond hij het lastig het toerental in te schatten. Met vijf LED’s wordt dat toerental nu tussen 8.000 en 10.000 tpm aangegeven. En blijkbaar is 9.000 toeren voor Jeffrey het ideale start- en schakelmoment!

 

De FIM zal alle wedstrijden van het WK Langbaan dit jaar live gaan uitzenden op haar eigen YouTube-kanaal. Alex Raby gaat deze races van live commentaar voorzien. Daarnaast worden er tijdens de online-uitzendingen ook interviews, behind-the-scenes-beelden en de loting voor de volgende wedstrijd getoond.

De eerste uitzending zal op 10 mei plaatsvinden met de eerste langbaan-race in het Duitse Herxheim. Benieuwd hoe Hummel en Pijper het er dit jaar vanaf brengen? Zorg dan dat je deze link (https://www.youtube.com/user/tvfim) in de favorieten opslaat.

Het hele programma:

10 mei Herxheim, Duitsland

16 juni La Réole, Frankrijk

15 juli Roden, Nederland

19 augustus Eenrum, Nederland

30 september Mühldorf, Duitsland

Yamaha heeft op de Tokio Motor Show haar nieuwe elektrische trialmotor gepresenteerd. De motor, die de Yamaha TY-E heet, valt op door de implementatie van een mechanische koppeling. Yamaha’s elektrische trialmotor wordt aangedreven door een compacte elektrische motor. De accu’s zijn ingebouwd in het carbon-verstevigde plastic monocoque-frame.

Door te kiezen voor lichtgewicht componenten is het de Japanners gelukt de motor minder dan 70 kilo te laten wegen. De TY-E zal tijdens de FIM Trial-E Cup in het Franse Auron op 14 en 15 juli. Een week later is de motor weer te zien, dan bij de wedstrijd in het Belgische Comblain au Pont. Beide keren wordt de motor bestuurd door de Japanner Kenichi Kuroyama. Of Yamaha de TY-E ook als productie-motor op de markt gaat brengen, heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt.

Voor iedereen die een keer wil proeven aan het rally rijden heeft Memo Tours vier Portugal roadbook/R3 rally reizen georganiseerd. De trip bestaat uit twee dagen roadbook, een dag verplaatsen en scrutineering en twee dagen rally rijden in Portugal. De vijfdaagse trip kost 1.125,- euro. Daarvoor regelt MEMO Tours het motortransport naar Portugal, de luchthaventransfers, hotelovernachtingen, roadbooks en entry fee voor de R3 Promo. Alleen het vliegticket moet zelf geboekt worden.

De data:
06-10 juni 2018
04-08 juli 2018
31 okt – 04 nov 2018
25 nov – 02 dec 2018

 

Komende zondag 4 maart gaat het WK motocross van start met de eerste GP in Argentinië. Zondagmiddag vanaf 16.00 uur is de eerste manche MX2 te zien op onder meer Eurosport 2 en op Motorsport.tv Daarna volgt de eerste manche MXGP met Jeffrey Herlings om 17.00 uur.

Het volledige Grand Prix schema voor 2018 is:

4 maart                      Argentinië                 Neuquen

18 maart                    Nederland                Valkenswaard

25 maart                    Spanje                       Red Sand

8 april                        Italië                           Pietramurata

15 april                      Portugal                    Agueda

1 mei                          Rusland                    Orlyonok

13 mei                       Letland                      Kegums

20 mei                       Duitsland                  Teutschenthal

3 juni                         Engeland                  Matterley Basin

10 juni                       Frankrijk                    St. Jean d’Angély

17 juni                       Italië                           Ottobiano

1 juli                           Indonesië                 Pangkale Pinang

8 juli                           Indonesië                 Semarang

22 juli                         Tsjechië                    Loket

5 augustus               België                        Lommel

19 augustus             Zwitserland              Frauenfeld\

2 september             Turkije                       Afyon

16 september           Nederland                Assen

30 september           Italië                           Imola

 

 

 

Suzuki past op de 2018 RM-Z450 de nieuwe Balance Free Rear Cushion (BFRC) schokdemper van Showa toe. Deze was vorig jaar ook al gemonteerd in de MXGP-fabrieksmachines van HRC-Honda. De demperzuiger is hierbij helemaal dicht en deze pompt de olie bij veerbewegingen via een extern kanaal heen en weer tussen de ruimte boven en onder de zuiger.

Het kanaal voert langs de verbinding met de expansiekamer en bevat vernauwingen en shims voor zowel de ingaande als de uitgaande demping. Deze instellers zitten bovenop de demper en zijn makkelijk bereikbaar. Het complete shim-pakket kan zelfs van buitenaf veranderd worden zonder de schokdemper uit de motor gehaald hoeft te worden en helemaal opengehaald moet worden.

Het grote voordeel is dat de verplaatsing van de zuiger een veel grotere oliestroom op gang brengt en de stromingsweerstand om de gewenste demping te bereiken is daardoor ook veel beter in de hand te houden. In Noppennieuws 1 gaan we dieper in op deze nieuwerwetse achterschokdemper.

 

 

 

'La Grande Nation’ staat aan de wieg van talloze succesvolle endurorijders en wie ooit zelf in Frankrijk heeft gereden, weet als geen ander waarom dat zo is. De offroad-mogelijkheden hier zijn eindeloos. In de Ardèche reden we een week met het Duitse Endurofun Tours (www.endurofuntours.com).  En in Noppennieuws 1 staat een kleurrijke reportage over deze offroad-trip.

Wat in de motorcross niet lukte, lukte haar wel in de enduro, namelijk doordringen tot de top. De 24-jarige studente uit Raalte kreeg afgelopen jaar twee FIM-medailles uitgereikt: een bronzen voor haar derde plaats in het EK-enduro voor dames en een zilveren voor het uitrijden van de zesdaagse in Frankrijk. Noppennieuws sprak uitgebreid met haar over het verschil tussen crossen en endurorijden: "Endurorijden is veel afwisselender dan de cross."

"De tijd die je met cross doorbrengt met wachten in het rennerskwartier, die zit je bij een enduro dus op de motor. En als je bij de cross een foutje maakt lig je er uit; bij een enduro kun je een fout nog eens goed maken. Crossen doe je ook vooral op talent, enduro rij je veel meer op karakter. Om met crossen door te gaan had er meer stijgende lijn in mijn uitslagen moeten zitten, maar ondertussen begon ik de enduro’s steeds leuker te vinden en zo heb ik besloten deel te gaan nemen aan de damesklasse van het EK enduro."

"Het gros van de deelneemsters in het EK komt uit Noord-Europa. Ik ben de enige Nederlandse en hoef, als er het er op aankomt, geen hulp van de andere dames te verwachten. Soms is het echt een ‘meidenstrijd’ onder elkaar, dan kom je er achter hoe gemeen meiden onderling kunnen zijn. Ik denk dat dat onder mannen veel minder speelt. De afgunst die er bij de Noord-Europese meiden is, proef ik helemaal niet bij de mannen, zeker niet in het ONK. Ik heb het gevoel dat ik als vrouw in het endurowereldje volledig door de mannen ben geaccepteerd. Ze zien dat ik niet de snelste ben, maar wel een doorzetter en daar gaat het vooral om bij enduro.”

 In Noppennieuws 1 lees je het complete interview met Nina Klink.

 

 

Op vrijdag 2 februari ligt Noppennieuws 1 in de winkel en in de brievenbus bij alle abonnees. In deze maar liefst 132 pagina’s tellende Noppennieuws 1 kijken we uiteraard uitgebreid terug op de Dakar rally, waarin Honda en Yamaha aanvankelijk het heft in handen namen, maar er toch voor de zeventiende keer op rij een KTM wist te winnen. Ditmaal was Matthias Walkner de beste.

We testen de nieuwe Honda CRF250R, waarmee Honda een enorme stap vooruit zet. Verder in dit winternummer veel interessante interviews, zoals met Simon Frederiks en Eric van Gaalen van het HSF-crossteam, over hun besluit om met een eigen team te stoppen en nu als sponsor in te stappen bij het Honda-fabrieksteam, waarbij ook hun rijders Brian Bogers en Calvin Vlaanderen mee verhuisden. Verder spraken we uitgebreid met Marc de Reuver, die in 2017 als coach Pauls Jonass wereldkampioen zag worden, maar wiens contract toch niet werd verlengd. “Het voelde alsof mijn verkering plotseling uit was,” aldus De Reuver, die volledig verrast was door deze beslissing van de mensen rond Jonass.

Nina Klink staat haar mannetje bij de enduro’s en met haar praten we over haar uitgereden zesdaagse en haar EK-brons. Verder gingen we op bezoek bij Hans Corvers van het KEMEA-crossteam en we vroegen uiteraard waar dat KEMEA voor staat. “Tja,” zei Hans: “Kom Er Maar Eens Achter”.

We bezochten in Amerika de presentatie van de nieuwe KTM en Husqvarna 450 cc crossers, die voorlopig als Limited Edition alleen in Amerika geleverd gaan worden, maar waarschijnlijk ook de basis vormen voor de 2019-crossmotoren in Europa. Verder reden we met Ard en Tessa Lampers een stukje van het Nederlandse deel van de Trans Euro Trail, een 34.000 km lange offroad-route door heel Europa. Ook reden we in de Franse Ardeche offroad, terwijl we verslag doen van het avontuur dat twaalf Brabanders meemaakten toen ze in Zuid-Afrika onder de bezielende leiding van niemand minder dan Alfie Cox gingen offroad-rijden.

In de techniek-rubriek gaan we dieper in op de nieuwe Balance Free Rear Cushion (BFRC) achterschokdemper van Showa, zoals die nu nin de nieuwe Suzuki nRM-Z450 zit en die vorig jaar ook al gemonteerd was op de MXGP-fabrieksmachines van HRC-Honda. In Mannen van Staal komt tenslotte de immer goedlachse Peter Willems aan bod.

Noppennieuws 1 ligt vanaf 2 februari in de winkel en kost €4,99. Voor 25 euro heb je al een jaarabonnement en krijg je het blad zes keer per jaar thuis in de brievenbus. Kijk daarvoor op www.noppennieuws.nl.

INHOUD NOPPENNIEUWS 1-2018

Spetters: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen
Wedstrijdkalenders
Crossip:  Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto
Test Honda CRF250R 2018
Verslag Dakar Rally
Interview HSF-team
KTM en HUSQVARNA in de USA
Reportage Trans Euro Trail
Interview Marc de Reuver
AMA supercross
Zelfbouw Honda CR500AF
Column en prijsvraag
Techniek: vering
Avontuur in Zuid-Afrika
Interview Nina Klink
Op cursus bij Marc Marquez
500 euro challenge
EK enduro historie 1982
Interview Hans Corvers KEMEA-team
Offroad Franse Ardeche
ONK enduro 2017
Brommercross Laren
Julian MX-service Emmen
Interview Zach Osborne
Test DJI Mavic drone
Mannen van staal: Peter Willems
Column Lars van Berkel

Pagina 1 van 2