Archief

EnduroCats bestaat alweer vijf jaar, reden voor een feestje dus! Daarom wordt op zaterdag 18 april een speciale allroad- en offroaddag georganiseerd. Tijdens dit evenement, dat start bij Gebben Motoren in Rogat, zijn er ritten voor diverse niveau’s, is er ook voor niet-rijders de gelegenheid alles te weten te komen over de ritten en wordt de dag afgesloten met een Foodtruck maaltijd.

EnduroCats is een support groep die vrouwen aanmoedigt zich verder te ontwikkelen in het offroad en enduro-rijden. Zo worden er trainingen en ritten georganiseerd, ondersteunen ze vrouwelijke offroadrijders, zijn ze in gesprek met clubs en motororganisaties en is het dé plek om andere gelijkgestemden te ontmoeten.

Het programma op 18 april ziet er als volgt uit:
08:30 binnenloop koffie,thee en een koffiekoek
08:30 aanmelden inschrijvers
09:15  Sluiting aanmelden
09:30 Briefing + start routes
16:00 einde rit
16:00 –17:00 MEET & GREET rijders en niet rijders
17:00 – 18:30 Foodtruck maaltijd + gezellig nababbelen

Deelname is met eigen motor en – afhankelijk van de gekozen route – zijn noppen- of allroadbanden verplicht. Wie mee wil doen aan een allroad-route moet haar motor minimaal op Heidenau K60/Mitas E-07 hebben staan. In totaal zijn er vier verschillende routes:

Route 1. Allroad Medium
Allroad (geschikt voor rijders met enige ervaring tot veel ervaring) – tempo langzamer
Route 2. Allroad Snel
Allroad (geschikt voor rijders met ervaring tot veel ervaring) – tempo sneller
Route 3. Offroad/Enduro Medium
Offroad (geschikt voor rijders met enige ervaring tot veel ervaring)
Route 4. Offroad/Enduro Snel
Offroad (geschikt voor rijders met ervaring tot zeer veel ervaring bijv. OTR’s)

Kosten
– Deelname: € 22,50 (incl. rit, gids, avondeten)
– Meet & greet met alle rijdsters: gratis toegankelijk vanaf 16:00 tot 18:30 uur
– Gasten die aansluitend van de meet & greet willen mee eten: € 22,50

Voorinschrijving is verplicht en direct via deze link, of per e-mail aan  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De inschrijving sluit op 16 april. Kijk voor meer informatie op www.endurocats.nl

Maar don’t try this at home; zeker niet zonder helm.

 

King of the Motos is een prachtige extreme rally in de woestijn van Zuid-Californië, waarbij de rijders op GPS moeten navigeren. Dat deed Manuel Lettenbichler niet helemaal goed, en daardoor kreeg hij een tijdstraf van een uur. Maar daarmee werd hij alsnog derde. Eerste werd Cody Webb, die na een langdurige knieblessure nu op een Sherco onderweg is, en gelijk zijn eerste echter wedstrijd won. Tristan Hart werd tweede.

Zier hier fraaie beelden: https://youtu.be/

De Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug wordt ook in het seizoen 2020 op tweede paasdag georganiseerd. Maandag 13 april wordt dit evenement al voor de 67e keer verreden. Aan de start natuurlijk internationale toppers in de Specials en Zijspannen. Daarnaast zijn de 125cc Specials nieuw op het programma.

Voor de 2020-editie gaat de MAC van Dedem er alles aan doen om traditiegetrouw een sterk deelnemersveld naar Balkbrug te krijgen. In de komende periode zal de organisatie de rijders bekend gaan maken. Naast de Special-klasse komen ook de internationale Zijspannen naar Balkbrug. Nieuw op het programma zijn de 125cc Specials, die een kampioenswedstrijd gaan rijden in Balkbrug. Het betreft een klasse voor jonge talenten tot 16 jaar. Niek Meijerink uit De Krim is als clubrijder de lokale favoriet in deze klasse. Daarnaast zal er gereden in de NK 500cc en NK 250cc shorttrack. Ook de Power Girls Nationalen komen in actie met daarbij clubrijdster Harriët Zwiers.

Het evenement wordt aangevuld met live muziek en meer vertier rondom het circuit.

Afgelopen weekend wist Jonny Walker de extreme proloog van de internationale enduro in het Spaanse Basella te winnen. In dit filmpje kun je met hem meerijden. Hindernissen waar anderen flink op staan te worstelen, worden door hem en zijn aanvankelijke voorligger Taddy Blazusiak genomen alsof het gewone springbultjes zijn.

https://youtu.be/mspCOMXo0VI

De hoofdrace op zondag is veel meer een traditionele Spaanse enduro. Deze werd gewonnen door thuisrijder Josep Garcia (foto), voor Jaume Betriu, die onlangs nog beste debutant in de Dakar was. Jonny werd op zondag achtste.