Archief

Onlangs hadden we een item over hoe mooi je met je noppenfiets in groeves kunt spelen. Hier nog een mooi voorbeeld: Billy Bolt in de speeltuin van de steen/kolen-groeve in Cwm in Wales.

https://www.youtube.com/watch?v=

We kregen bericht van de FIM over de zesdaagse in de komende twee jaar. Dat die in 2019 in Portugal zou worden gehouden wisten we al, maar nu weten we ook dat dat zal zijn van 11-16 november. En om precies te zijn is dat in de Algarve in het zuiden van het land, in de omgeving van wegrace-circuit van Portimao.

In 2020 zal het hele enduro-circus zich verplaatsen naar Piemonte en Lomardije in Noordwest-Italië. Dat zal waarschijnlijk begin september zijn. Reken maar dat de Italianen daar aan de voet van de Alpen goed zullen presteren, want in de net afgelopen zesdaagse in Chili wonnen ze al de Junior World Trophy, werden ze derde in de World Trophy en pakten ze ook de Club Team Award.

Sinds de allereerste zesdaagse in 1913, zal dit de negende keer worden dat de wedstrijd in Italië wordt verreden.

Met de Dakar-rally voor de deur, even een stukje ouwelullen-nostalgie.
De rally wordt ongetwijfeld weer prachtig, gezien de route met heel veel zand zelfs mooier dan in lange tijd. Maar toch kijken we even met weemoed terug, toen de naam Dakar nog synoniem was met ècht avontuur. 
In het geval van deze foto was dat buiten de rally om, maar toch. De achtervering van deze Yamaha Ténéré werd zo te zien niet ontzien.

Een briljante poging, ui t de serie ‘Hoe zet ik ‘m handig op de auto’.

De Monza Rally Show heeft elk jaar een rally met auto’s. Auto’s ja: bah. Maar vooruit voor deze keer, omdat motocrossers Chad Reed en Antonio Cairoli (allebei in een Hyundai koekblik) er aan meededen toch een bericht. De bekendste motorrijder in een autostoel in Monza is echter Valentino Rossi (in een Fordje), die deze wedstrijd al zes keer heeft gewonnen. Maar afgelopen weekend was Cairoli ook heel sterk. Hij won zelfs de laatste finale, maar kon daarmee niet voorkomen dat Rossi weer de wedstrijd won. Cairoli werd uiteindelijk vijfde en Reed 42ste.
Zie hier beelden waarmee Rossi en Cairoli aantonen dat ze ook op vier wielen behoorlijk de weg weten te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=JYzEHskI4gE