Archief

In deze bijzondere tijden moeten we rustig aan doen en mogen/kunnen we niet veel. Maar soms kun je ook juist wèl iets. Je bejaarde buren helpen misschien. Of met je kennis of kunde inspelen op wat er nu gevraagd wordt. En dat is niet alleen WC-papier.

Het Portugese bedrijf Polisport ging eens nadenken wat zij konden doen. Normaal maken ze onder andere allerlei plastic protectiestukken voor noppenridders; en nu schakelen ze snel over op protectie voor zorgverleners. Nadat er in Portugal via de media werd gevraagd om maskers voor ziekenhuismedewerkers, gingen ze bij Polisport snel aan de slag met een paar nieuwe partners, en nu maken ze in plaats van vizieren voor crossers en fietsers, vizieren voor doctoren en verzorgers. In plaats van stenen, modder en insecten moet het transparante plastic nu speeksel met virus van patiënten tegenhouden.

Goed bezig, die jongens.

Zou er in de Nederlandse noppensector ook goede creativiteit en kennis zijn waarmee zorgverleners kunnen worden geholpen? We hopen het. Want de mensheid staat nu voor een grotere opgave dan een mooi stukje motorrijden of een crosswedstrijdje winnen. Deze wedstrijd is belangrijker…

Na al het slechte nieuws van de laatste weken, hebben we nu weer eens wat om blij van te worden. De Halmac Halle meldt op z’n Facebookpagina dat er onherroepelijk een nieuwe vergunning binnen is, voor trainen en wedstrijden op De Kappenbulten. Halle kan dus weer ene hele tijd vooruit met crossen!

https://www.facebook.com/Halmachalle/photos/a.369747999794425/2389611404474731/?type=3&theater

De KNMV heeft een mooie film van ruim een uur laten maken over de route naar de fantastische overwinning van Glenn Coldenhoff, Jeffrey Herlings en Calvin Vlaanderen (Team NL) in de Motocross of Nations 2019. Ga d’r eens rustig voor zitten en geniet opnieuw!

https://youtu.be/

We zaten toch al op de WC met onze berichten de afgelopen dagen. Dus nu willen we het eindelijk wel eens weten.

Hoeveel van onze lezers lezen Noppennieuws eigenlijk op de plee?

We vermoeden dat velen onder ons hun geliefde tijdschrift over hun geliefde hobby het liefst ongestoord op een intieme plaats lezen. Hoe zit dat bij jou?

We horen het ook graag als er andere opmerkelijke plekken zijn om Noppennieuws te lezen.

Alvast bedankt voor je reactie.

Valkenswaard is voorlopig de laatste motocross-GP die is gereden dit jaar, dus laten we die nog maar even herbeleven met mooie beelden van de zege van Jeffrey Herlings.

https://www.instagram.com/p/B-CoTplJP_R/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again