Archief

Gisteren hadden we een berichtje over Mister Motocross, Roger DeCoster, die zijn verzameling verkocht. En toen moesten we denken aan deze mooie oude foto die we hadden gezien.

Roger met zijn fabrieks-Suzuki in de werkplaats. Prachtig plaatje van een zeer zelfverzekerde crosser, die uitstraalt: ‘ik wordt wereldkampioen’.  Zeer stijlvol.

Verzamelaar Terry Good uit de VS heeft een mooie deal gesloten. Hij neemt de complete verzameling over van vijfvoudig wereldkampioen motocross Roger De Coster, met daarin een heel stel (fabrieks)motoren, onderdelen, kleding, prijzen, foto’s en films, souvenirs etcetera uit de periode 1960-1980. Dit is een van de meest bijzondere en waardevolle motocross-collecties die er bestaat.

De verzameling zal worden tentoongesteld in het International Motocross Museum in Chicago.

Daar moeten we dan maar een keertje naartoe…

Sorry. Onze excuses.

We waren gisteren vergeten iets te doen in het kader van de Internationale Dag van de Jeugd.

U dacht waarschijnlijk al: waarom doen ze niets met dit prachtige thema.

Vandaag proberen we het goed te maken, en bombarderen we 13 augustus tot Internationale Dag van de Crossjeugd.

We beschreven in een eerder bericht vorige week al hoe spannend het aan het einde van de vijfde dag in de Romaniacs was tussen Manuel Lettenbichler en Alfredo Gomez. Zie in dit filmpje waarom Lettie won. Je ziet het gelijk doordat de belden gelijk op lopen. In het begin lijkt Gomez veel tijd goed te maken … maar uiteindelijk toch niet.  

Laatst hadden we de triple frontflip; nu dan de tegenhanger daarvan. Ook niet bepaald actueel, maar toch.

Josh Sheenan van het Nitro Circus doet de beste ballerina’s verbleken met de driedubbele achterwaartse. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=