Archief

Ja hoor, nog steeds, ook al zit ie nu in de lappenmand.. En we genieten nog eens lekker na van dit prachtige titanenduel in de GP in Engeland, waarin Herlings alles weer precies goed deed. Dit was echt een van de absolute hoogtepunten qua spanning in 2018. 
https://www.youtube.com/watch?v=

Alex van den Broek is er ook weer bij met zijn spectaculaire trialshow. Bij de Motorbeurs in Utrecht dus.

Supermoto-demonstratiewedstrijdjes in het zonnetje op de Motorbeurs in Utrecht. 
Nog het hele weekend te beleven!

Bij de superenduro-WK-ronde in Budapest werd er gereden op een relatief snel en makkelijk baantje. Hier werd weer heel duidelijk dat het maar om drie mannen draait. Cody Webb, Colton Haaker en Taddy Blazusiak wonnen elk een manche en waren na alle drie die manches de enige klanten op het podium. Ze zorgden wel voor spanning, want het was close racing in Hongarije en de totaaloverwinning kon alle drie de kanten op gaan. Maar uiteindelijk lachte Blazusiak het laatst en het hardst. Hij werd eerste, voor Webb en Haaker (die in de kwalificatie zijn motor liet afslaan, en daardoor bonuspunten liet liggen). Die laatste staat nog wel op kop in de stand met 211 pt, voor Webb (199) en Taddy (184). 
Zie hier een korte samenvatting: https://www.youtube.com/watch?v=N8raDqUf8oM

Wat zou het toch leuk zijn als er ook eens wat motorsport op de Olympische Spelen kwam. Worden de Spelen eindelijk interessant, en levert het goede publiciteit voor de motorsport.

Heel misschien gaat dit wel gebeuren bij de Spelen in Parijs in 2024. De FIM heeft namelijk een verzoek gedaan bij het Olympisch comité om E-trial (dat is met elektrische motoren) dan als nieuwe sport op proef toe te voegen. Waarom dan elektrisch en niet gewoon met benzinebranders? Omdat het een vereiste is voor de Spelen dat het duurzaam moet zijn. Daar kun je van vinden wat je wilt, maar het is wel een enorme kans voor de noppenmotorsport, want een andere eis is dat het spectaculair moet zijn, en dat zit wel goed bij de trial.

Maar eerst moet dit verzoek dan nog wel de concurrentie aangaan met een heleboel andere verzoeken om nieuwe sporten toe te laten. Misschien vind het IOC blaasvoetbal of hordelopen met een aardappel tussen de billen toch wel belangrijker dan trial. We zullen in 2020 horen wat het zal worden….