Alle Nieuws

EnduroCats bestaat alweer vijf jaar, reden voor een feestje dus! Daarom wordt op zaterdag 18 april een speciale allroad- en offroaddag georganiseerd. Tijdens dit evenement, dat start bij Gebben Motoren in Rogat, zijn er ritten voor diverse niveau’s, is er ook voor niet-rijders de gelegenheid alles te weten te komen over de ritten en wordt de dag afgesloten met een Foodtruck maaltijd.

EnduroCats is een support groep die vrouwen aanmoedigt zich verder te ontwikkelen in het offroad en enduro-rijden. Zo worden er trainingen en ritten georganiseerd, ondersteunen ze vrouwelijke offroadrijders, zijn ze in gesprek met clubs en motororganisaties en is het dé plek om andere gelijkgestemden te ontmoeten.

Het programma op 18 april ziet er als volgt uit:
08:30 binnenloop koffie,thee en een koffiekoek
08:30 aanmelden inschrijvers
09:15  Sluiting aanmelden
09:30 Briefing + start routes
16:00 einde rit
16:00 –17:00 MEET & GREET rijders en niet rijders
17:00 – 18:30 Foodtruck maaltijd + gezellig nababbelen

Deelname is met eigen motor en – afhankelijk van de gekozen route – zijn noppen- of allroadbanden verplicht. Wie mee wil doen aan een allroad-route moet haar motor minimaal op Heidenau K60/Mitas E-07 hebben staan. In totaal zijn er vier verschillende routes:

Route 1. Allroad Medium
Allroad (geschikt voor rijders met enige ervaring tot veel ervaring) – tempo langzamer
Route 2. Allroad Snel
Allroad (geschikt voor rijders met ervaring tot veel ervaring) – tempo sneller
Route 3. Offroad/Enduro Medium
Offroad (geschikt voor rijders met enige ervaring tot veel ervaring)
Route 4. Offroad/Enduro Snel
Offroad (geschikt voor rijders met ervaring tot zeer veel ervaring bijv. OTR’s)

Kosten
– Deelname: € 22,50 (incl. rit, gids, avondeten)
– Meet & greet met alle rijdsters: gratis toegankelijk vanaf 16:00 tot 18:30 uur
– Gasten die aansluitend van de meet & greet willen mee eten: € 22,50

Voorinschrijving is verplicht en direct via deze link, of per e-mail aan  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De inschrijving sluit op 16 april. Kijk voor meer informatie op www.endurocats.nl

Maar don’t try this at home; zeker niet zonder helm.

 

King of the Motos is een prachtige extreme rally in de woestijn van Zuid-Californië, waarbij de rijders op GPS moeten navigeren. Dat deed Manuel Lettenbichler niet helemaal goed, en daardoor kreeg hij een tijdstraf van een uur. Maar daarmee werd hij alsnog derde. Eerste werd Cody Webb, die na een langdurige knieblessure nu op een Sherco onderweg is, en gelijk zijn eerste echter wedstrijd won. Tristan Hart werd tweede.

Zier hier fraaie beelden: https://youtu.be/

De Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug wordt ook in het seizoen 2020 op tweede paasdag georganiseerd. Maandag 13 april wordt dit evenement al voor de 67e keer verreden. Aan de start natuurlijk internationale toppers in de Specials en Zijspannen. Daarnaast zijn de 125cc Specials nieuw op het programma.

Voor de 2020-editie gaat de MAC van Dedem er alles aan doen om traditiegetrouw een sterk deelnemersveld naar Balkbrug te krijgen. In de komende periode zal de organisatie de rijders bekend gaan maken. Naast de Special-klasse komen ook de internationale Zijspannen naar Balkbrug. Nieuw op het programma zijn de 125cc Specials, die een kampioenswedstrijd gaan rijden in Balkbrug. Het betreft een klasse voor jonge talenten tot 16 jaar. Niek Meijerink uit De Krim is als clubrijder de lokale favoriet in deze klasse. Daarnaast zal er gereden in de NK 500cc en NK 250cc shorttrack. Ook de Power Girls Nationalen komen in actie met daarbij clubrijdster Harriët Zwiers.

Het evenement wordt aangevuld met live muziek en meer vertier rondom het circuit.

Afgelopen weekend wist Jonny Walker de extreme proloog van de internationale enduro in het Spaanse Basella te winnen. In dit filmpje kun je met hem meerijden. Hindernissen waar anderen flink op staan te worstelen, worden door hem en zijn aanvankelijke voorligger Taddy Blazusiak genomen alsof het gewone springbultjes zijn.

https://youtu.be/mspCOMXo0VI

De hoofdrace op zondag is veel meer een traditionele Spaanse enduro. Deze werd gewonnen door thuisrijder Josep Garcia (foto), voor Jaume Betriu, die onlangs nog beste debutant in de Dakar was. Jonny werd op zondag achtste.

In Mantova werd de laatste van drie wedstrijden verreden voor het Italiaans Kampioenschap. En weer was Tim Gajser duidelijk de snelste in de MXGP-race, net als in de eerdere twee wedstrijden. In de superfinale was het dit keer zijn Australische Honda-teammaat Mitch Evans die won. Antonio Cairoli was er ook weer voor het eerst bij. Hij is nog herstellende van een blessure die hij bijna driekwart jaar geleden opliep in Letland. Hij werd tweede in de MXGP manche; in de superfinale werd hij derde. Brian Bogers werd weer zesde, net als in de twee voorgaande MXGP-races. In de superfinale kwam hij als 9de over de streep.

Mattia Guadagnini won de MX2, terwijl Maxime Renaux met een vierde plaats de titel won.

In een regenachtig, winderig en modderig Hawkstone Park zagen we veel crossers hun internationale debuut voor 2020 maken.  Bij de 450’s won Jeffrey Herlings. In de eerste manche moest hij na een val van achteruit komen, en werd hij derde. De tweede manche won hij oppermachtig. Shaun Simpson werd tweede (1/2) en Glenn Coldenhoff derde (2/2). Micha-Boy de Waal deed het ook lekker (11/8). Calvin Vlaanderen moest zich helaas afmelden.

Bij de 250’s was Tom Vialle na twee manches het goudhaantje en won (6/1), maar Mikkel Haarup had evenveel punten (3/3). Rene Hofer werd derde (2-6). 

Kay de Wolf maakte zijn MX2 debuut, en deed dat uitstekend. Hij werd vijfde totaal met een 4de en 7de plaats. Roan van de Moosdijk werd 8ste, nadat hij uitviel in reeks 2. Maar de eerste won hij! Hij heeft dus een visitekaartje afgegeven.  

Zie hier beelden van De Wolf en teammaat Jed Beaton in actie in de modder: https://www.facebook.com/nestaanmx/videos/191616128579869/

San Diego was het theater voor de zesde wedstrijd in de Amerikaanse supercross. Alle ogen waren gericht op Roczen en Tomac, maar die hadden beiden een matige start net achter de top tien. Voorin het veld ontspon zich een mooi duel tussen rookie Adam Cianciarulo en kampioen Cooper Webb. Net als in de eerdere wedstrijden had Webb moeite met de whoops. Maar toen hij doorkreeg dat hij ze beter kon bespringen dan skimmen, zette hij Cianciarulo zwaar onder druk. Die hield lang stand, maar moest uiteindelijk toegeven en de leiding overdragen. Ondertussen was Tomac aan Roczen voorbijgegaan met een blockpass, en even later wilde hij zo ook met Barcia afrekenen. Maar dan heb je aan Bambam een slechte, want die gaf Tomac gelijk een koekje van eigen deeg, waarna dat nog een keer heen en weer ging voordat Eli er eindelijk echt langs was.

Webb won zo zijn eerste dit seizoen, en Cianciarulo zette met de tweede plek ook zijn beste prestatie neer. Achter Blake Baggett werd Tomac vierde, voor Barcia en Roczen. Die laatste houdt daarmee de leiding op het nippertje vast. Tomac staat 1 punt achter hem, en iets verderop volgen Webb, Barcia, Cianciarulo en Anderson. 

Zie hier de hoogtepunten:  https://www.youtube.com/watch?v=YZofxDqOZhg

Bij de 250’s-West reed de top drie van de tussenstand al snel vooraan: Austin Forkner, werd op de hielen gezeten door Dylan Ferrandis met Justin Cooper ietsje verder daarachter. Ferrandis was het snelste en hij deed een paar keer een inhaalpoging, maar steeds mislukte die en verloor hij seconden die hij weer terug moest winnen. Maar de vierde poging slaagde. Dylan moest wel oppassen dat hij het niet te ruig deed, want hij heeft een voorwaardelijke straf sinds hij Craig ramde een paar weken geleden.

De Fransman bouwt zo zijn voorsprong in de tussenstand een beetje uit. Het ziet er veel beter voor hem uit dan vorig jaar: toen hij vroeg in het seizoen flink achter stond en pas in de laatste wedstrijd de kop in de stand wist te nemen en het kampioenschap daarmee wist te winnen.

Het MXGP-fabrieksteam van KTM heeft een mooi filmpje laten maken met beelden en woorden van Jeffrey Herlings en zijn teamgenoten Antonio Cairoli, Jorge Prado, Tom Vialle en Rene Hofer.

 

src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FKTMRacing%2Fvideos%2F512191706339429%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true">