dinsdag, 27 oktober 2015 by

Husqvarna Motorcycles met een dikke brommer.

De 701 ENDURO is een machine die vanaf de grond opgebouwd is en uitmunt in termen van kracht, gewicht, technologie en prestaties. Een combinatie van een state-of-the-art apparaat met een uniek functioneel frame geïnspireerde op Zweedse ontwerpen.

Gekomen uit de ervaringen van het enduro wereldkampioenschap geeft het winnende concept van de Husqvarna motoren u de mogelijkheid om zowel in de stedelijke omgevingen als op het veeleisende offroad terrein goed te beheersen, met gelijk een indrukwekkende mate van veelzijdigheid.

Met de toonaangevende technologie van de 690 cc motor, die 67 pk produceert in combinatie met een dubbele bougie ontsteking, selecteerbare motormapping en ride-by-wire throttle zorgt Husqvarna voor een motorfiets met een perfect lineaire vermogensafgifte. Met zijn scherpe gasrespons van de motor laat het rijders van elk niveau zowel voor hun volgende offroad avontuur als voor het dagelijkse woon-werkverkeer steeds weer verassen.

Betrouwbaarheid, duurzaamheid en efficiëntie worden gegarandeerd door high-tech toepassingen, zoals de actieve carter evacuatie en het gedwongen smeersysteem, waarmee de wrijving in de pomp verminderd. Deze innovatieve oplossingen brengt een 10.000 km lange onderhoudsinterval te weeg en een zeer laag brandstofverbruik.

Het frame is van een hoogwaardig chroom-molybdeen staal en WP performance heeft het closed-cartridge 4Cs vorksysteem specifiek voor de 701 ENDURO aangepast in perfecte match met de volledig instelbare WP achterschokbreker. Voor en achtervering bieden een veerweg van 275 mm.

Een super lichtgewicht gegoten aluminium achterbrug past bij het zelfdragende polyamide subframe en geeft een verbazingwekkend vermogen-gewichtsverhouding van de fiets. Voor een optimale gewichtsverdeling en lange rit is een 13-liter brandstoftank geïntegreerd in het subframe.

Het geavanceerde ABS-systeem met specifieke Off-Road instellingen is afkomstig van Brembo en de hydraulisch bediende slipper clutch garandeert totale controle in alle omstandigheden. De 701 ENDURO wordt geleverd met zwarte DID velgen standaard uitgerust met de beproefde Continental TKC 80 banden op het 21" (voor) en 18" (achter) wiel.

Met de specifieke A2 motormapping die het vermogen beperkt tot 30kW, kan de 701 ENDURO worden bereden door A2 vergunninghouders (afhankelijk van het land en regelgeving buiten de EU).

De Husqvarna 701 ENDURO zal beschikbaar zijn vanaf november 2015 bij erkende Husqvarna Motorcycles Dealers. De officiële verkoopprijs is nog niet bekend gegeven door de Importeur.

Dit is een persbericht. De redactie is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op onze site wilt lezen/. Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.