dinsdag, 31 mei 2016 by

CROSS COUNTRY ENDUROCROSS 24 SEPTEMBER VARSSEVELD

Aan de vooravond van het enduroseizoen, op zaterdag 24 september, organiseert de VAMAC Varsseveld op en rond het motorcross-circuit “De Vennebulten” weer een cross-country-wedstrijd. ’s Morgens voor solo’s en ’s middags voor teams.

Er kan worden gestart met enduro- of crossmotoren. De banden zijn vrij, het uitlaatgeluid mag maximaal 94 dBa zijn. Er wordt geluid gemeten en bij teveel geluid wordt de rijder/het team uit de wedstrijd gehaald. De solo’s starten om 09:00 uur. Daarna volgen om 11.30 uur de hobbyrijders en ’s middags vanaf 14.00 uur de teams.

Vorig jaar werd de solowedstrijd gewonnen door Robin Nijkamp voor Thierry Pittens en Wesley Pittens. In de hobbyklasse won Tommie Jochems voor Kaiya Brouwer en bij de teams was na 3 uur rijden de winst voor Hans en Henry Pol.

De crossbaan is voor deze cross-country-wedstrijd uitgebreid met bijna twee kilometer bospaden en singletracks, een parcours waarop de rijders maar erg weinig rust krijgen. Daarmee is deze crosscountry een ideale gelegenheid voor endurorijders om weer wat ritme op te doen voor de tweede helft van het ONK-seizoen, dat een week later in Havelte weer begint.

Ook dit keer is het de bedoeling dat Jan Klein Brinke en zijn mannen van de KNMV tussen 11.00 en 13.00 uur weer in Varsseveld aanwezig zal zijn om alvast barcodes te plakken, een geluidsmeting te doen en de eventuele nieuwe helm alvast te keuren voor het ONK enduro, zodat deze rijders hier alles vast kunnen regelen en niet een week later in Havelte in alle vroegte moeten aanschuiven.

Dit is een persbericht. De redactie is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op onze site wilt lezen/. Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.