woensdag, 15 juni 2016 by

AMBC Staphorst opent jubileum cross seizoen.

 

In het kader van het 50 jarig jubileum wat dit jaar gevierd wordt heeft de Staphorster motorclub AMBC flink uitgepakt. Het hele jaar door staan er diverse mooie evementen gepland in bijna elke tak van motorsport. Van wegracen tot grasbaanracen en van off roadrijden tot crossen. Het motto dit jaar is ‘voor elk wat wils’!.

Eindelijk weer crossen in Staphorst.

Het zit de AMBC de laatste jaren niet mee wat betreft het crossen. De eigen baan is helaas al enige jaren verboden gebied voor de senioren klassen zodat er alleen met de allerkleinste 50cc en 65cc klassen gereden kan worden. Een jammerlijke situatie waar helaas voolopig nog geen einde aan lijkt te komen. De aanvraag voor een nieuwe omgevingsvergunning met daarin alle vereiste voorzieningen om weer volledig te kunnen crossen ligt op de gemeentelijke burelen maar de club krijgt vooralsnog geen groen licht.

De AMBC is zeer verheugd dat men kan melden dat de crosswedstrijden in het jubileumjaar met de bezielende ondersteuning gaan plaatsvinden van DE grootste ambassadeurs op crossgebied in Staphorst, de broers Klaas en Jan Hofstede. Zij zullen middels hun bedrijven Hofstede motoren en Hofstede bos en tuin als titelsponsors van deze cyclus van vier races fungeren te beginnen op zaterdag 16 juli met de zomercross. Een tweede race is er op zaterdag 20 augustus genaamd de AMBC cross-country, gevolgd door race drie op zaterdag 17 september geheten de BBQ cross terwijl het jaar voor de crossende leden wordt afgesloten op zaterdag 1 oktober met de  grote jubileumcross.
 
Nieuw fenomeen op cross gebied.

Die cross-country is een nieuw fenomeen wat de club voor het eerst organiseert. Deze wordt verreden op en om het evenemententerrein De Tippe in Staphorst. Deze cross-country is de afsluiter van een driedaags festijn wat begint op donderdag 18 augustus met een oldtimer rit voor auto’s, motoren en brommers. Op vrijdag 19 augustus volgen dan de bekende Internationale grasbaanraces en de zaterdag is dan voor de cross-country wedstrijd. De cross-country is een twee uur durende cross. Er kan worden meegedaan als team van twee personen of als solo-rijder. Het parcour zal 5 kilometer lang zijn en gaat over de tijdelijk aangelegde crossbaan, de grasbaanpiste en om de naast gelegen landerijen.

Meer info over dit evenmeent volgt binnenkort via de club website.

De overige drie crosswedstrijden zijn qua opzet eigenlijk alle drie hetzelfde. Alle solo klassen komen aan de start. Van de allerkleinste 50cc rijdertjes tot en met de zware MX1 mannen. Met dien verstande dat de laatste cross, de jubileumcross, de grote afsluiting van dit AMBC crossjaar 2016 zal worden. Hier probeert de organisatie nog éénmaal uit te pakken met onder andere een veterenanenklasse en men hoopt hier elk crossend AMBC lid van weleer nog één keer op de motor te krijgen. Ter zijner tijd volgen hier oproepen voor.
Zoals gezegd wordt er een competitie opgezet voor deze vier wedstrijden waarbij de winnaars aan het einde van het seizoen bij de jaarlijkse AMBC feestavond gehuldigd zullen worden.
 
Entree en andere zaken
De entree bij al de genoemde crosswedstrijden is AMBC traditiegetrouw gratis. Ook parkeren kan vrij van kosten op het evenemententerrein De Tippe wat vlak naast de crossbaan ligt. De bekende AMBC catering draagt zorg voor een natje en droogje. De inschrijving voor de zomercross van 16 juli opent zeer binnenkort op de AMBC website. Na deze eerste cross zal de info over de andere wedstrijden gereguleerd op de website verschijnen.