vrijdag, 16 juni 2017 by

MXGP RUSLAND: NEDERLANDERS GAAN LEKKER IN DE MODDER

Jeremy van Horebeek was er niet bij in Zuid-Rusland wegens een gebroken botje in zijn hand. Thuisrijder Evgeny Bobryshev was wel weer terug na een paar wedstrijden afwezigheid na een sleutelbeenbreuk. Het was heel erg modderig na regen in de ochtend en het begin van de middag. 
Voor de verandering had Coldenhoff een slechte start en Herlings juist een goede. Hij was als tweede weg achter Cairoli, en halverwege de race wist hij de Italiaan in te halen. Vervolgens liep hij 20 seconden uit, alsof het niets was, en won dus glansrijk (hoewel onder de modder). Clement Desalle werd derde. Glenn Coldenhoff werkte zich op van rond de 25ste stek naar de 12de. In race 2 ging Jeffrey al in de eerste bocht onderuit, helaas. Hij ging als 17de weer op weg, crashte even later nog eens flink, maar wist toch op te klimmen naar plek acht. Coldenhoff lag in het begin zesde, en eindigde daar ook. Desalle won de manche en de GP, waarin Herlings tweede werd. De laatste loopt 4 punten in op Cairoli, maar verliest er 7 op Desalle. Jeffrey stijgt zo twee plekken in de WK-stand: hij is nu vierde, op 90 punten achter leider Cairoli. Coldenhoff wordt in der stand ingehaald door Tonus, en is nu elfde. 
In de MX2 deden onze landgenoten het ook goed in de modder. Brian Bogers (foto)werd zesde en uitstekend tweede nadat hij rondenlang aan de leiding had gelegen. Hij werd daarmee derde in de GP. En dat verdiende hij ook wel eens, na allerlei tegenslag eerder dit seizoen. Bas Vaessen werd vijfde en 19de (hij lag 9de, maar kwam vast te zitten), en Freek van der Vlist 17de en 14de (terwijl hij tot kort voor het einde zelfs 7de was!). Olsen won de eerste manche, maar viel in de tweede uit. Seewer won de tweede manche, maar Jonass de GP. 
En ook in het EMX300 ging het lekker met de Nederlanders. Mike Kras werd eerst derde, maar won de tweede manche. John Cuppen werd twee keer zesde en Patrick Vos werd 11de en 10de. Ook Kevin van Geldrop had de lange reis gemaakt: hij werd 14de en viel in de tweede race helaas uit. 
In de EMX250 ging het helaas niet erg voor de wind met Nick Kouwenberg: hij werd 12de en 15de. 
Zie hier de highlights van de MX1 en MXGP: https://www.youtube.com/watch?v=Y6j3cxLF7d4