dinsdag, 10 oktober 2017 by

RED BULL SEA TO SKY: JARVIS VOOR DE VIJFDE KEER

De Sea to Sky hard-enduro-race wordt sinds 8 jaar in Turkije verreden. Een erg technische en zware rot van het strand naar bovenop de berg. Dat is echt een kolfje naar de hand van veteraan Graham Jarvis op zijn Huskie. Dat blijkt wel, want hij heeft hem nu voor de vijfde keer gewonnen. Maar het was wel heel erg spannend!
Zijn jonge teamgenoot Billy Bolt won eerst de strandrace (de proloog als het ware). Toen pakte Wade Young op zijn Sherco de winst in de bosrace, die een soort opwarmer is voor het echte werk in de bergrace. Jarvis begon daarin, zoals hij altijd doet, rustig. Om vervolgens langzaam op te stomen naar de kop van de race. Daarom noemen ze hem ook The Silent Assasin (de Sluipmoordenaar). Ondanks een kapot koppelingshendel. En koppeling is belangrijk hoor, en zo’n technische race met veel trialstukken! Lang lag Wade Young aan de leiding van de race, met zijn Sherco-teammaat Mario Roman kort achter hem. Maar in de laatste, moeilijkste en zwaarste klim, kwam die ouwe Jarvis hen weer rustig voorbij-geklauterd. Wat is hij toch meesterlijk. En op het allerlaatste stukje ging ook Roman nog voorbij aan Young, die hier toch wel op zijn gebrek aan trial-vaardigheid werd afgerekend.
Onze Roemeense landgenoot Rienk Tuinstra liet weer zien dat hij heel goed is in extreme enduro: hij werd 14de. Erik Buursema werd knap 48ste. 
Zie hier de beelden: http://www.redbullseatosky.com/…/jarvis-wins-mountain-race…/