dinsdag, 13 februari 2018 by

AMA SUPERCROSS Rd. 6: ANDERSON WINT; DNF VOOR TOMAC EN ROCZEN

In San Diego was het wederom Cole Seely (Honda) die in een fraaie stars-and-stripes-outfit kopstart pakte in de finale van de 450’s. Kampioenschapsleider Jason Anderson (Husqvarna) kwam al snel achter hem aan. En tot ieders verrassing kwam daarachter de Australische tweevoudig kampioen Chad Reed, die dit jaar met zijn eigen team op een privé-Huskie meedoet, maar nog weinig had laten zien wegens herstel van een fikse enkelblessure. Maar hij is helaas nog niet de oude, en zou terugvallen tot de 13de plek.
Maar er was ook weer drama voor twee kampioenskandidaten. Eli Tomac zat net als in de voorgaande wedstrijd weer in de hoek waar de klappen vallen: hij kwam na een ‘ophoping’ ongeveer als laatste uit de eerste bocht, en gaf na een paar ronden op. Ook Roczen was daar onderuit gegaan, maar even later viel hij weer bij een stevige inhaalpoging op Webb, waarbij zijn arm even door Webb’s achterwiel werd gemangeld. Ook hij moest hierdoor opgeven met een breukje in zijn hand. 
Aan de kop moest Seely, net als twee keer eerder dit seizoen wegens kleine foutjes posities prijsgeven. Anderson kwam voorbij, reed naar zijn derde overwinning dit seizoen en bouwde zijn voorsprong in de stand verder uit (vooral dankzij de DNF van Roczen), tot 28 punten op Barcia. Musquin werd tweede, en zijn KTM-teamgenoot Baggett derde. 
Zie hier de samenvatting https://www.youtube.com/watch?v=aanL5jXAvSk en hier de hele finale https://www.dailymotion.com/video/x6ekpiy 
Bij de 250-west waren het na een paar bochten de Kawasaki-teamgenoten Joey Savatgy en Adam Cianciarulo op kop, met kampioen Justin Hill (foto) in derde positie. Die laatste lijkt eindelijk zijn Suzuki goed op de rails te hebben. Aaron Plessinger had weer eens een matige start (12de), maar was wederom de snelste op de baan en klom rap op. Savatgy had in zijn heatrace zijn hand geblesseerd, en kon geen tegenstand bieden aan Cianciarulo, Hill en Sexton, die hem voorbij kwamen. Plessinger was zijn volgende belager, maar in zijn ijver om er langs te komen ging deze te ver en viel op de whoops. Ondertussen haalde Hill aan de kop Cianciarulo in, na een stevig duel. Hij won de race, en was daarmee zeer happy, want zijn eerste vier wedstrijden dit seizoen waren heel matig. Hij laat nu zien dat er zeker nog rekening met hem moet worden gehouden, maar voor de titel lijkt hij al kansloos. Plessinger finishte als 7de, maar staat nog altijd 5 punten voor op Savatgy, die 5de werd.
Zie hier de highlights https://www.youtube.com/watch?v=ZdGKpCnjP5Yen hier de hele finale: https://www.dailymotion.com/video/x6ekna6