dinsdag, 13 maart 2018 by

DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS MARKELO: HERLINGS, OLSEN, HOFER EN KARSSEMAKERS WINNEN

Bij de eerste van vier wedstrijden voor de Dutch Masters of Motocross-titel was het genieten in Markelo. De vele fans konden zien hoe Jeffrey Herlings allebei de manches in de MX! Totaal domineerde. Gautier Paulin werd tweede en Max Anstie derde. Glenn Coldenhoff werd zesde, en was daarmee de tweede Nederlander in het sterke internationale deelnemersveld. Al die coureurs hadden hier in Markelo een goede training voor de MXGP volgende week in Valkenswaard. 
En dat gold ook voor de MX2, waar de Deen Thomas Kjer Olsen twee keer won, en Jed Beaton en Davy Pootjes naast zich op het podium zag staan. 
In de 125cc-klasse ging de totaal overwinning naar Rene Hofer uit Duitsland, maar dat was wel te danken aan de motorpech van Raivo Dankers in de tweede manche, want hij had de eerste gewonnen en reed erg sterk. Peter Polak werd tweede en Emil Weckmann derde. Raf Meuwissen werd op de zede plek de beste Nederlander.
In de kleinste klasse, de 85cc, toonde Kay Karssemakers zijn overmacht door twee keer te winnen. Kay de Wolf werd tweede (in de manches en totaal) en Scott Smulders derde totaal. 
De volgende wedstrijd voor het DMOM zal zijn op 2 april in Oldebroek.
Zie hier het filmverslag van RTV-Oost (85cc en MX1): http://m.rtvoost.nl/…/kleine-tienduizend-bezoekers-zien-her…