vrijdag, 13 april 2018 by

6 MEI: NATIONALE MOTORTRIAL DAG

Op zondag 6 mei organiseert Motorclub Arnhem de Nationale Motortrial Dag. Trialrijders kunnen van 10.00 tot 16.00 uur trainen op het trialterrein. Er zijn non-stops uitgezet voor verschillende niveaus, geschikt voor zowel klassieke als moderne trialmotoren. Op de non-stops zijn instructeurs aanwezig om aanwijzingen te geven (als je die wilt tenminste).
Op vertoon van je KNMV Basis Sportlicentie krijg je in de kantine van het Motorsportpark een toegangsbewijs voor de trialbaan. 
Ben je niet meer actief beoefenaar van de trialsport (d.w.z. je bent een “heropstapper”) en heb je geen motor, dan kun je bij de non-stops van een MCA-lid een trialmotor lenen. Neem wel een eigen helm, beschermende kleding met lange mouwen en stevige schoenen of (motor)laarzen mee.
Heb je nog helemaal geen trial-ervaring, en wil je het eens proberen? Dan kun je onder begeleiding van een instructeur enkele basistechnieken van deze mooie sport leren. Zorg wel voor beschermende kleding, stevige schoenen of laarzen en het liefst een helm. We hebben slechts enkele helmen beschikbaar. Uiteraard wordt voor een motor gezorgd.
De KNMV zorgt er voor dat zowel de heropstapper als de opstapper deze dag met een trialdagpas (gratis) zijn verzekerd; dit ter promotie van de trialsport. Voor jongeren onder 18 jaar is daarvoor de handtekening nodig van iemand die gerechtigd is voor die jongere te tekenen.
Aanmelden kan in de kantine van Motorsportpark Gelderland Midden. Ter plekke worden deelnemers geïnformeerd over het moment waarop ze kunnen gaan rijden.
Heb je de bij de opstaptraining geleerde basistechnieken voldoende onder de knie, dan mag je verder oefenen op het trialcircuit. Daar zijn speciaal voor beginners enkele non-stops geprepareerd. Je kunt van de daar aanwezige instructeur een motor lenen en onder zijn begeleiding verder oefenen.
Er wordt op het parkeerterrein ook een trialmarkt georganiseerd. Zoek je een trialmotor, onderdelen voor je motor of kleding of wil je er juist van af? Dan moet je hier zijn. 
Aan de deelname aan de Nationale Motortrial Dag zijn de volgende kosten verbonden:
Trialen op trialcircuit (KNMV licentie verplicht):
Leden van Motorclub Arnhem gratis
Trialisten met rijderspas *) € 5,-
Trialisten zonder rijderspas *) € 10,- 
“Opstappers” en “heropstappers” gratis
Trial markt gratis
Locatie: Motorsportpark Gelderland Midden aan de Hooiweg te Arnhem (zie 
www.motorsportparkgelderlandmidden.nl )