vrijdag, 13 april 2018 by

MXGP TRENTINO: HERLINGS HEERST

The Bullet ging weer als een kogel in de Italiaanse Alpen. Geen kruid (kruit) was tegen hem gewassen in de kwalifictie en in beide manches. Een voltreffer dus. Dat is toch een gevoelige tik voor zijn Italiaanse titelconcurrent Cairoli, die in de tweede manche wel kopstart had, maar Herlings al snel binnendoor zag komen. Of eigenlijk zag hij dat niet, want hij wilde defensief The Bullet naar buiten laten schieten, omdat hij dacht dat de kogel buitenom zou komen, maar daarmee schoot hij in zijn eigen voet. 
Clement Desalle werd tweede overall (2/3) en Toni Cairoli derde (4/2). Glenn Coldenhoff deed het prima en werd vijfde, met een 7de en een 4de plaats. Herlings heeft nu 10 punten voorsprong in de stand op Cairoli.
In de MX2 won Jorge Prado bijna twee manches, ware het niet dat Thomas Covington in de laatste ronde van de tweede race hem de winst afsnoepte. Prado pakte wel de GP-overwinning en verkleint daarmee zijn achterstand op de dit keer matig presterende Jonass tot 28 punten, wat toch nog wel eenb straatlengte mag worden genoemd. Davy Pootjes deed het prima met een zesde plaats totaal (8/6). Bas Vaessen trof het minder en ging er na een 13de plaats in race 1 hard af en verliet de wedstrijd. Er waren helaas geen punten voor Micha Boy de Waal. De Duitser Henry Jacobi was weer de verrassing van de wedstrijd, met een derde plaats totaal achter Prado en Covington. Hij werd in de eerste manche zelfs tweede. 
Nancy van de Ven deed het verrassend goed in de eerste WMX-wedstrijd van dit seizoen. Na haar beenbreuk werd er nog niet heel veel verwacht van haar, maar in race 1 pakte ze kopstart en bleef ze lang eerste, totdat Larissa Papenmeier haar inhaalde. Maar verder hoefde ze niemand voorbij te laten. In de tweede race werd ze 4de, en daarmee ook totaal vierde, terwijl Papenmeier verrassend de GP won. Shana van der Vlist pakte twee keer punten (20/13). Kimberley Braam werd een keer 20ste en Lynn Valk werd in haar allereerste GP knap 17de in de tweede manche.
In de eerste wedstrijd voor het EMX125 deden Raf Meuwissen (8/5) en Raivo Dankers (9/14) het prima. Emilio Scuteri won de GP, met een tweede en eerste plaats, terwijl Emil Weckmann eerste en tweede werd.
In de nieuwe Noppennieuws, die nu in de winkel ligt, staat het verslag van de eerdere GP's van dit jaar.