vrijdag, 13 april 2018 by

AMA SUPERCROSS Rd.13: MODDERBALLET IN SEATTLE

Het had flink geregend en dus lag de baan er erg glad en zwaar bij in Seattle. Nu dus een keer geen grote sprongen over de vele schansen, maar voorzichtig doormodderen in diepe sporen. 
De drie toppers Musquin, Anderson en Tomac zaten gelijk na de start al helemaal voorin, in deze volgorde. Anderson toonde de meeste daadkracht op zijn Huskie en pakte al snel de kop. Maar na een paar ronden bleef hij even steken in de modder en moest hij Eli Tomac, die reed alsof hij niets te verliezen had (wat ook zo is), voor laten gaan. Tomac won zo zijn zesde wedstrijd dit jaar en kreeg Anderson en Musquin naast zich op het podium. De oude vechtersbaas Chad Reed haalde met een zevende plaats zijn beste resultaat van dit seizoen, op zijn zwarte privé-Husqvarna. Maar daarvoor moest hij hem wel in een uiterste krachtsinspanning over de finish duwen. Jason Anderson vergroot zijn voorspong op Marvin Musquin tot 37 punten, terwijl Tomac de Fransman nadert tot op 31 punten. 
Zie hier de samenvatting https://www.youtube.com/watch?v=A9yIgPGgdKMen de hele race https://www.dailymotion.com/video/x6hhl41 
In de 250-west-wedstrijd pakte Aaron Plessinger, de leider in de tussenstand, kopstart. Iets wat hij zelden of nooit doet, en dus maakte hij het zich voor het eerst dit seizoen een keer makkelijk en pakte met ruime voorsprong de vierde overwinning dit jaar op zijn Yamaha. Joey Savatgy lag tweede maar glibberde de baan uit en kreeg zijn Kawa nauwelijks meer uit de modder getrokken. Daarna liet Shane MacElrath op soortgelijke wijze de tweede plaats glippen, zodat de snelle rookie Chase Sexton vrij eenvoudig tweede werd. In de tussenstand staat Plessinger nu ruim bovenaan met 17 pt. voorsprong op Adam Cianciarulo die weer 7 pt. voor zijn Kawasaki teammaat Savatgy staat. 
Zie hier de highlights: https://www.youtube.com/watch?v=ECsvnEvNj1U
In de nieuwe Noppennieuws, die nu in de winkel ligt, staat het verslag van de voorgaande supercrosswedstrijden.