dinsdag, 10 juli 2018 by

HERLINGS WINT OOK TWEEDE MXGP IN INDONESIË

Nadat hij vorige week met een GP-overwinning zijn rentree vierde na zijn sleutelbeenbreuk, heeft Jeffrey Herlings zojuist ook de tweede MXGP van Indonesië gewonnen.
Herlings had in beide manches een goede start, maar had de eerste manche veel moeite om zijn ritme te vinden op de natgespoten rode aarde. Hij zakte terug naar de zesde plaats en pas halverwege de manches kwam the bullet op stoom en begon hij zijn bekende medogenloze opmars om enkele ronden voor het einde de verassende Tim Gajser - die de leiding van Cairoli had overgenomen - te passeren. 
In de tweede manche was Herlings opnieuw ongenaakbaar en won hij voor de sterk rijdende Desalle en Gajser, met Cairoli als vierde.
Met twee manche winsten pakte Herlings de volle 50 punten, terwijl Cairoli een keer derde en een keer vierde werd ondanks zijn geblesseerde duim. Daarmee vergroot Herlings zijn voorsprong in de WK tussenstand van 12 naar 24 punten.
Ook zeer spannend gaat het er in de MX2 aan toe, waar Jonass de eerste manche won, voor concurrent Prado. Maar omdat Jonass in de tweede manche viel bij de start, moest hij helemaal achteraan beginnen en werd slechts 6e, terwijl Prado won. In de WK stand staan ze nu gelijk met 550 punten!

Zie hier de hoogtepunten: https://www.youtube.com/watch?v=