dinsdag, 7 augustus 2018 by

EMX LOMMEL: MOOIE PRESTATIES NEDERLANDERS

In het bijprogramma van de MXGP in Lommel afgelopen zondag, reden ook de EMX 125 en 250 hun races. Roan van de Moosdijk deed het daar uitstekend met een vijfde en een tweede plaats bij de 250’s. De Franse kampioenschapsleider Mathys Boisrame voelde zich niet zo lekker in het zware zand, en moest flink punten inleveren op de Brit Mel Pocock, die derde en eerste werd. Hij staat nu nog meer twee puntjes achter Boisrame in de stand, terwijl Van de Moosdijk op afstand vierde staat, achter de Ier Martin Barr. Freek van der Vlist deed het ook lekker in Lommel met een 11de en 10 de plaats. 
Bij de 125jes (foto) had onze nationale hoop Raivo Dankers tegenslag in race 1 met twee flinke valpartijen, waardoor hij helaas niet aan de finish wist te komen. Maar in de tweede manche revancheerde hij zich met een mooie derde plaats. Raf Meuwissen werd achtste en zevende, terwijl Kjell Verbruggen 13de en 8ste werd. Loeka Thonies en Boyd van der Voorn wisten jammer genoeg niet in de punten te rijden. 
De Fransman Thibault Bénistant won de eerste race en werd pas 13de in de tweede, maar pakte wel de leiding in het kampioenschap. Hij ging Rene Hofer, die tot nog toe de sterkste was, nipt voorbij, omdat die niet kon starten wegens een blessure. Mattia Guadagnini uit Italië won de wedstrijd met een tweede en eerste plaats.