vrijdag, 14 september 2018 by

COURTNEY DUNCAN OUT: KANS OP TITEL VOOR VAN DE VEN GROEIT

Courtney Duncan (foto) moet de laatste twee wedstrijden om het WK-motocross voor vrouwen missen. De 22-jarige Nieuw-Zeelandse brak haar voet in juni toen ze in het Franse kampioenschap tegen de mannen reed. Na herstel en revalidatie, blijkt haar voet nu nog steeds niet genoeg genezen. De dokter schrijft haar nog drie maanden rust voor. Dat is ontzettende pech voor de snelle Duncan, want de wereldtitel kan ze nu vergeten. En dat terwijl ze eerste staat met 21 punten voorsprong op Kiara Fontanesi en onze eigen Nancy van de Ven, met Larissa Papenmeier daar weer twee puntjes achter. Tussen die drie zal het nu dus gaan.
Dit is supersneu voor Duncan, want in 2016 en 2017 had zij misschien ook kampioen kunnen worden als ze niet was geblesseerd en andere pech had. 
Dit maakt wel dat een andere snelle meid die een wereldtitel door haar vingers zag glippen (door modder en een jurybeslissing) nu een goede kans krijgt op het kampioenschap: Nancy van de Ven. Wat had zij vorig jaar een enorme pech. Fontanesi kreeg toen, doordat Nancy in de modder vast kwam te zitten op de laatste helling, de titel in de schoot geworpen. Misschien kan de pech van Duncan nu de mazzel zijn voor Nancy. Dat is heel cru voor Courtney, maar zo werkt het nu eenmaal.
We kunnen Nancy aanstaande zaterdag en zondag toejuichen in Assen, in de een-na-laatste wedstrijd van dit seizoen.