zondag, 7 oktober 2018 by

MOTOCROSS OF NATIONS: NEDERLAND WINT KWALIFICATIE ONDANKS VAL HERLINGS

De drie kwalificatieraces voor de MXON in Redbud (MICHIGAN-USA) werden op nat zand verreden. Er was een hoop vers zand op de baan gebracht door mensen met vrachtwagens, en de weergoden brachten er met de regen een hoop water op. Pittige condities dus.

De MX1-klasse mocht de aftrap doen, en gelijk in de eerste bocht ging onze held, Jeffrey Herlings onderuit, om te worden aangereden door Clement Desalle en pas als aller-allerlaatste weer op gang te komen. Na een bezoekje aan de pits, lag hij bijna een minuut achter op het hele veld. Maar The Bullet gaat ook in de nattigheid als een kogel, slalommend (dat is niet echt iets voor een kogel, maar à la) door het veld. Om uiteindelijk op de derde plaats te finishen, achter kopstarter Toni Cairoli en Ken Roczen. Een fantastische prestatie! Prachtig. Maar morgen liever niet vallen Jeffrey. Thuisrijder Eli Tomac kon niet imponeren in deze race, en kreeg bovendien motorpech, net als Desalle.

Daarna mocht  de MX2-klasse het proberen. In deze race was er wel spanning in de strijd om de kop. Eerst reed Henry Jacobi daar, maar na een paar rondjes nam Aaron Plessinger die plek over, om die weer af te geven door een flinke valpartij, aan Dylan Ferrandis. Normaal is dat zijn Yamaha-teammaat in de USA, maar nu zaten ze in verschillende teams (USA en Frankrijk). En de hele race lang zat de Australiër Hunter Lawrence ook heel dichtbij de kop. Maar uiteindelijk was het Ferrandis, voor Lawrence, voor Jacobi. Door de 11de plaats voor Plessinger werden de Amerikanen al richting B-Finale geduwd (doordat Tomac 28ste werd in de MX1) . Net als de Belgen trouwens, want Jago Geerts viel op het gladde startterrein en werd uiteindelijk slechts 18de (na het uitvallen van Desalle in de MX1)) Maar het ging ons natuurlijk vooral om wat Calvin Vlaanderen deed, namens Nederland. Zijn start was heel matig rond de 20ste plaats. In het natte zand maakte hij gelukkig nog flink wat plaatsen goed en schopte het tot 12de.

Daarmee was het in de tussenstand heel spannend want Italië, Frankrijk en Duistland stonden alle op vijf punten, en Nederland stond zevende op 15 punten.

Uiteindelijk moest de open klasse de finale uitslag voor de startopstellingen van morgenavond (bij ons dan hè) gaan bepalen. Onze ogen waren dus vooral op Glenn Coldenhoff (archieffoto) gericht. En hij gaf ons precies wat we wilden. Een goede start en al snel Lupino ingehaald brachten hem op de tweede plek in de eerste ronde. En even later stond leider Max Nagl ineens stil met een afgeslagen motor, waarmee Glenn de leiding cadeau kreeg. Justin Barcia (USA) probeerde Coldenhoff te bedreigen, maar dat lukte hem niet echt. Waardoor Glenn de race vrij eenvoudig won. Wat een prachtig resultaat voor hem! En hiermee bracht hij Nederland ook op kop, want elk land mocht z’n zwakste resultaat schrappen, en dus kwam Nederland op 4 punten. Daarachter volgden uiteindelijk Italië, Frankrijk en Duitsland.

Gelukkig wisten ook de Amerikanen, dankzij Barcia, en de Belgen (dankzij Van Horebeek op plek 3) zich te plaatsen voor de A-finale, want daar horen ze natuurlijk thuis.

En daarin worden morgen de prijzen pas vergeven. De Nederlanders mogen dan in elke race als eerste naar het starthek rijden, en dat is alvast een mooi voordeel. Zet ‘m op mannen. Morgen weer! (maar dan liever niet zo spannend maken Jeffrey).  

Zie hier de samenvatting: https://www.youtube.com/watch?v=