zaterdag, 20 oktober 2018 by

WK TRIAL IN ZELHEM IN JUNI 2019!

Na ruim een jaar intensief lobbyen heeft de ZAMC deze week de contracten getekend met TrialGP-promotor Sport7 uit Engeland om in 2019 een wedstrijd te organiseren voor het officiële FIM wereldkampioenschap trial.

Na maanden van overleg is de kogel door de kerk. Op de unieke motorsportaccommodatie ‘de Langenberg’ mag de ZAMCde absolute wereldtop verwelkomen voor een WK-ronde trial op22 en 23 juni 2019. Na de twee succesvol verlopen EK-wedstrijden, in 2012 en 2017,lag het in de verwachting dat de ambitieuze ZAMC ook de laatste stap in deze discipline wilde zetten: het WK trial in Zelhem! In mei 2017, slechts drie weken na het EK-evenement,had de ZAMC de eerste oriënterende contacten met de KNMV. Kort daarna werdenTrialGP-promotor Sport7 (de rechtenhouder van het WK) en wereldmotorsportbond FIM op de hoogte gebracht van de grootse plannen in Nederland. Tijdens de laatste WK-wedstrijd in 2017, in Italië,zijn de onderhandelingen gestart. Hoewel de gesprekken steeds in positieve sfeer verliepen heeft het meer dan een jaar geduurd voordat de handtekening werd gezet.De club moest eerst aantonen dat ze een dergelijke klus tot een goed einde zou kunnen brengen. Belangrijk was zeker dat de ZAMC met tweegeslaagde EK-wedstrijden een perfect visitekaartje kon afgeven. De voorwaarden die Sport7 stelde waren fors maar acceptabel. Vooral de aanpassingen aan het terrein, dat op WK -niveau voldoende uitdagend moet zijn, waren een terugkerend thema.

“Het is zeer uitzonderlijk dat we in Nederland een topsportevenement als een WK trial mogen organiseren en daar zijn we best trots op”, zegt Dick Bulten, WK-projectmanager namens de ZAMC. “Wat we aan natuurlijke hindernissen in ons land missen, is uit het buitenland gehaald zodat we een trialaccommodatie van wereldformaat kunnen creëren.” De hellingen van ‘de Langenberg’ zijn ondertussen aangevuld met 250 ton stenen uit Denemarken, Duitsland en België, waarmee uitdagende hindernissen vakkundig zijn opgebouwd.

We gaan er volop van genieten volgende zomer.