vrijdag, 15 maart 2019 by

BOU PAKT 25ste WERELDTITEL TRIAL

Het is weer zover. Toni Bou pakt weer een trial-wereldtitel: zijn 25ste (vijfentwintigste)! Die man mag ondertussen wel officieel worden opgenomen in de motorsport-hemel als motorsport-god. Een plekje in een hall of fame volstaat gewoon niet meer. En misschien moet hij zijn Montesa-Honda viertakt maar meenemen naar die hemel, want dat was weer zijn vehikel naar de victorie.

In Marseille werd zaterdag de een-na-laatste wedstrijd voor het X-trial-WK van 2019 gehouden. Het was een moeilijke wedstrijd. Zelfs voor Toni, maar toch wist hij hem weer (met schijnbaar gemak) te winnen, met ruimte voorsprong op Jeroni Fajardo. Adam Raga werd derde.

Hiermee pakte Bou nu al, met nog een wedstrijd te gaan, de titel. Zijn 13de achtereenvolgende in de indoortrial. Hij won dit jaar vier van de vijf tot nog toe verreden wedstrijden. De andere werd gewonnen door Raga, die nu al zeker van de tweede plaats in de eindstand (zoals zo vaak). Voor de derde plaats is het nog spannend tussen twee andere Spanjaarden: Jaime Busto en Jeroni Fajardo.  

Zie hier de hoogtepunten uit Marseille: https://www.youtube.com/watch?v=gpYgRmtkMlU