vrijdag, 7 februari 2020 by

NATHAN WATSON FRANSE ZANDKAMPIOEN

De Britse ex-GP-crosser en nu enduro-specialist Nathan Watson heeft op zijn KTM weer bewezen dat hij een echte zandspecialist is. Voor de tweede achtereenvolgende keer heeft hij het Franse zandstrandkampioenschap gewonnen. Afgelopen weekend won de Fransman Milko Potisek weliswaar weer het topevenemt in Le Touquet, maar Watson werd daar met een derde plaats eerste in de eindstand van de Strandtour de France. Jeremy van Horebeek werd knap tweede in Le Touquet en onze eigen Lars van Berkel zesde!

Watson liet bij de start in Le Touquet iets te snel zijn koppeling los. Waarschijnlijk was hij een beetje zenuwachtig omdat er achter hem maar liefst 1200 andere motoren stonden te dringen om er vandoor te gaan. In de eerste meters pakte hij een voorsprong (zie foto) maar bij de eerste bocht was hij pas 12de. Vanwege zijn valse start kreeg hij later een stop en go penalty van een minuut  aan de broek. Maar desondanks reed hij zich naar de derde plek aan de finish. Dat Watson heel goed door het zand kan crossen en een lange adem heeft weten we ook nog wel van de laatste strandrace in Scheveningen (2018), want die won hij toen ook.

In de eindstand van het Championnat du France sur Sable (zoals de serie eigenlijk heet) werd Todd Kellett (ook al een Brit) tweede, en Camille Chapeliere derde.