vrijdag, 14 februari 2020 by

AMA SUPERCROSS Rd.6: WEBB TERUG AAN DE TOP!

San Diego was het theater voor de zesde wedstrijd in de Amerikaanse supercross. Alle ogen waren gericht op Roczen en Tomac, maar die hadden beiden een matige start net achter de top tien. Voorin het veld ontspon zich een mooi duel tussen rookie Adam Cianciarulo en kampioen Cooper Webb. Net als in de eerdere wedstrijden had Webb moeite met de whoops. Maar toen hij doorkreeg dat hij ze beter kon bespringen dan skimmen, zette hij Cianciarulo zwaar onder druk. Die hield lang stand, maar moest uiteindelijk toegeven en de leiding overdragen. Ondertussen was Tomac aan Roczen voorbijgegaan met een blockpass, en even later wilde hij zo ook met Barcia afrekenen. Maar dan heb je aan Bambam een slechte, want die gaf Tomac gelijk een koekje van eigen deeg, waarna dat nog een keer heen en weer ging voordat Eli er eindelijk echt langs was.

Webb won zo zijn eerste dit seizoen, en Cianciarulo zette met de tweede plek ook zijn beste prestatie neer. Achter Blake Baggett werd Tomac vierde, voor Barcia en Roczen. Die laatste houdt daarmee de leiding op het nippertje vast. Tomac staat 1 punt achter hem, en iets verderop volgen Webb, Barcia, Cianciarulo en Anderson. 

Zie hier de hoogtepunten:  https://www.youtube.com/watch?v=YZofxDqOZhg

Bij de 250’s-West reed de top drie van de tussenstand al snel vooraan: Austin Forkner, werd op de hielen gezeten door Dylan Ferrandis met Justin Cooper ietsje verder daarachter. Ferrandis was het snelste en hij deed een paar keer een inhaalpoging, maar steeds mislukte die en verloor hij seconden die hij weer terug moest winnen. Maar de vierde poging slaagde. Dylan moest wel oppassen dat hij het niet te ruig deed, want hij heeft een voorwaardelijke straf sinds hij Craig ramde een paar weken geleden.

De Fransman bouwt zo zijn voorsprong in de tussenstand een beetje uit. Het ziet er veel beter voor hem uit dan vorig jaar: toen hij vroeg in het seizoen flink achter stond en pas in de laatste wedstrijd de kop in de stand wist te nemen en het kampioenschap daarmee wist te winnen.